Enric Llorens cap i pota

Resposta de la Sra. Rius al escrit: «La senyora Rius, la zoofília d’en Dalí, la Vanguardia i Eurovegas, un cocktail d’interessos explosius«, de Enric Llorens. 
 

Sr. Enric Llorens, no s’imagina el greu que em sap que el cocktail que vostè comenta no pugui sortir be, i aprofitant i si em permet, voldria esmentar-li alguns detalls del seu escrit

En primer lloc, puntualitzar, que la Sra. Rius aquí em presento com sempre, Lydia Artigas, en les meves declaracions sobre la sexualitat del Sr. Dalí, no tenia cap altre protagonisme que la d’extra en un paper absolutament de públic, si vol privilegiat, però a la fi públic i com a bona espectadora transmetre quines son les sensacions de tant excèntric espectacle i mes venint de la genialitat del diví Dalí.

Per tant es de meridiana evidencia que no hi ha res íntim, ni secret, el que explico no era sexe, si no una excentricitat, fruit de cridar l’atenció mes que gaudir de la sexualitat. Si us plau Sr. Llorens pensi-ho i veurà que si algú pot parlar se sexe amb el Sr. Dalí, com màxim, seria l’ànec.

Segon matis i sempre amb el seu permís, Sr. Llorens, li animaria a que es documentes, si ho desitja, mes profundament sobre la vida de la Sra. Artiga i li agraeixo en nom del Sr. Amela i en el meu propi, que resumeixi de ¨simpàtic¨, la Contra de La Vanguardia i en ella vegi Vostè com s’explica la bondat de la feina de ¨ fer senyors¨.

No el conec personalment, però crec que en el seu escric es detecta que Vostè en el seu treball no ha trobat la vocació que es viu quan una feina agrada i que la ¨anciana¨ Sra. Rius si ha trobat en el seu i es per això per que vaig posar tota la il·lusió i l’afecte que amb el pas dels anys m’ha permès sobreviure a tot, però no tota la vida, donat que al llarg de la meva trajectòria laboral han sigut moltes les dedicacions que m’han fet sentir be e il·lusionada en fer la feina el millor que sabia, ja sigui regentant un Restaurant o dirigint un Departament Administratiu en una empresa Duanera o inclús com a dependenta en uns Grans Magatzems, aprofitant ampliar-li la meva vida, per si li fos menester.

Tot i que es per mi una gran alegria, el haver observat a la meva feina de tota una vida, aquesta benevolència en el treball que he anat desenvolupant.

Em sento obligada a aclarir-li que negar o distanciar-me de la paraula: ¨Prostituta¨, mai ha sigut la meva intenció, com vostè exposa, i si com tant atent resulta estar de les entrevistes de les que La Vanguardia em fa gala, li animaria a que aprofundís en el seu contingut i veurà que, lluny d’amagar-me, sempre he donat la cara, sense necessitat de paraules grolleres, sempre he trobat alguna expressió que entenent-se perfectament, era a la vegada amigable i transparent.

 Veient que es vostè habitual lector de un diari tan conservador, com vostè el titula, alguna bona qualitat ha de tindre, no entenc com em censura de que em repeteixi en alguns comentaris, espero i desitjo que quan entrevistin a algun futbolista, polític, metge o advocat, fen-li les mateixes preguntes en les mateixes entrevistes, siguin capaços de contestar-lo innovant en totes les seves respostes tot i que estic segura que alguna repetiran, pot ser com jo, potser per que vostè també ho entengui millor.

Tercer detall, en quant a negar la meva feina, MAI, però d’aquí a tindre que utilitzar les mateixes paraules que qualsevol hi ha una eternitat, em sento orgullosa de la meva feina i es per això que m’agrada anomenar-la de la manera que em sembla mes adient i agradable per mi i per els que m’aprecien i aprecio, potser no caldria mes explicació, si Vostè abans de opinar tant gratuïtament s’hagués permès conèixer mes a la persona que a la professional i sabria de la meva manera de ser i d’actuar, educada i si cap, sense vanitats, elegant.

Vaig anar a un col·legi de monges i li prego que no s’escandalitzi, potser hagués sigut mes ajustat anomenar-me cortesana o alcavota, però de segur també ho hagués criticat, tot i que el meu preferit es Sra. de moral distreta.

I ja per acomiadar-me, d’aquest diari que vostè diu conservador i que a la vegada avala la prostitució i de pas els interessos que envoltarien, una decisió com la instal·lació de Eurovegas prop de Barcelona, li diré, que potser tingui raó i tots aquestes circumstancies tant intrínsecament unides al joc s’accentuïn, però Sr. Meu, no tingui cap dubte que amb joc o no ja les tenim a casa, malauradament des de fa molt mes temps del que voldríem, i si d’això en te cap dubte el convido a que ens coneixem i puguem aprofundir d’una manera mes personal, segur que quedaré encantada de una conversa amb Vostè.

Així doncs gracies per acaptar-me tot i que tinguem una visió del mateix potser totalment oposada.

Salutacions, Sra. Rius.